Védőkesztyű

Segítsen nekünk védőkesztyűt varrni, hogy védve legyünk a koronavírus elől.

Az az ötletünk támadt, hogy a Fény Felé Kincsesláda műhelyben a megváltozott munkaképességű varrólányok a textil maszk mellett mosható, pamutkesztyű varrásába kezdenének.

Az ötletet az adta, hogy napokig kerestünk szociális intézményeinkbe a szakdolgozóknak védőkesztyűt az üzletekben. Gumikesztyűt itt Józsán 3 db/fő adtak.

Emellett az is gond, hogy ha körbenéztek a város buszmegállóiban, az üzletek előtt tele van a föld eldobott szemétté vált nejlon kesztyűkkel, papír maszkokkal. A Kínából behozott “szemét termék” valóban szemétté vált egy pillanat alatt, de előtte jól beleizzad az ember keze.

Remek alapanyagot sikerült beszereznünk: kék, rózsaszín, fehér és bordó színű vékony hurkolt pamutot.

Tervünk az, hogy amennyiben igény mutatkozik rá négy színben négy méretben elkezdjük varrni. Csuklóhoz gumit tervezünk, hogy az egész napos viselést is kibírja. Mivel az arca sem egyforma az emberek (megtapasztaltuk a maszkok gyártásánál) a kezünk még inkább eltér. Tehát egyéni igény esetén, aki körberajzolja a keze formáját és leadja a Fény Felé Kreatív Stúdió nevű ajándékboltunkba (Debrecen Csók utca 3. szám) a kért méretre elkészítjük néhány napon belül.

Egy pár kesztyűt kimosva, becsomagolva 700 Ft

Két pár vásárlása esetén 1000 Ft/2 pár.

Szociális intézmények dolgozóinak 200 Ft/pár összegért.

X