Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatkezelési irányelveinkkel kapcsolatban ITT tájékozódhat

Elfogadom
Menü

Alvás problémára gyógyszer-mentes megoldás a tönköly?

Alvás problémára gyógyszer-mentes megoldás a tönköly? A tönkölypelyvából készült párnák reneszánszukat élik. Mi a magyarázat erre? Kinek ajánlott a kipróbálása? 

Mire jó a Tönköly Párna

A Tönköly mint párnatöltet évezredek óta használatos. Számos kiváló tulajdonsága van aminek következtében a következő előnyös hatásokkal segíti a tökéletes pihentető alvást és relaxált állapotot amiért ortopéd szakorvosok is ezt ajánlják ahogy a középkor vagy az ókor gyógyítói is vagy a mai természetgyógyászok is:
- kiválóan támaszt alá, csupán egyszer kell kivackolnia a tökéletes formára, ebben jobb mint a modern memóriahabos párnák,!
- tökéletesen szellőzik. így jobb tud lenni mint a hasonló felhasználású polisztirol golyókból álló párna töltet, ami nem szellőzik.
-természetes alapanyag, különleges kovasav kipárolgásával nyugtatóan hat az idegvégződéseinkre
- Sztesszoldó, gyulladáscsökkentő hatása klinikailag is bizonyított
- hát és derékfájás esetén is javallott használata
Ne feledjük egészségben és betegségben is jó szolgálatot tehet a tönkölypelyva párna, kicsiknek és nagyoknak egyaránt
 

Kiknek ajánlott a tönköly párna használata

Mindenképpen próbálja ki a Tönköly párnát 
ha sok időt tölt monitor előtt űlve
Sok időt tölt gépjárművet vezetve
ha gyakran vannak migrénes fejfájásra panaszai
Ha Szüksége van reumatológiai probléma miatt egy stabil és kényelmes alátámasztásra
Ha Jógázik 
Különösen nagyra fogja értékelni ha kisbabát vár
vagy kisbabáját szeretné kényelmesen és biztonságosan alátámasztani szoptatásnál*
 A tönkölypárna igazodik fejünk és nyakunk formájához, egyenesen tartja a gerincoszlopunkat, így biztosítja a nyugodt és egészséges pihenést. ülő testhelyzetben tehermentesíti farkcsontunkat, megfelelő alátámasztást biztosítva gerincünknek és segíti csípőnket is a helyes testtartást felvenni és pihentető irányba igazodni. 
 

A tönköly pelyva jótékony hatása a pihenésnél szerkezetében rejlik és összetételében A tönköly története és felhasználása

A tönköly mint gabona már tízezer éve táplálja az emberiséget, szalmáját téglavetéshez, pelyváját pedig hagyományosan fekhelynek használták fel. Eredeti hazája a közel-kelet, de rendkívül jó alkalmazkodó képessége miatt a teljes mediterráneumban és Európa északi részén is elterjedhetett. Szent Hildegárd, Így Gyógyít Isten c művében https://moly.hu/konyvek/gottfried-hertzka-igy-gyogyit-isten-szent-hildegard-gyogymodja művében a leginkább sokoldalú  gabonamagnak írja le. -Ez a könyv ha kivonatosan is de több kiadásban is jelent már meg magyar nyelven- 
A tönköly termesztése során nem szükséges felhasználni gyomirtókat és vegyszereket, növekedése során nem vesz magához nehézfémeket így káros anyagoktól mentes tud maradni. A csernobili katasztrófa után több gabonát vizsgálva kiderült hogy a tönköly az egyik kultúrnövényünk ami ellenállt a nagyobb sugárzásnak is.
Pelyvája rugalmas évekig megtartva ezen előnyös tulajdonságát, könnyen tisztíthatóságát megkoronázza, hogy nem telepszik meg benne bogár, így a poratka sem, ezért joggal tekinthetjük az antiallergén párnák között az egyetlen természetes eredetű bár azok számára akiknél vérteszt kimutatta a megemelkedett glutén érzékenységet nem ajánlott a használata! (természetesen ha csak az emésztésben okoz panaszokat és a glutént tartalmazó termékek érintése nem okoz heves bőrpírt a tönkölypelyva párna használata legyen egyéni döntés.
 

Gyarapodik a család miért előnyös a pelyva párna?

A tönköly pelyva szoptaqós párna a természet segítő erejeGyermekvállalásnál felmerül az igény arra hogy a várandós kismama megváltozott testalkatának megtaláléja a megfelelő támaszt, nem melegszik be, nem fülled be. A kismamapárna erre a megoldás? Igen! egy kismama főleg az utolsó trimeszterben már kevésbé könnyen mozdul-forgolódik hogy kényelmesebb pózt találjon. A kényelmes pihenésre bizony nagy szükség van ilyenkor ami a megváltozott testalkatából következik. Izületei jobban ki vannak téve a terhelésnek. Édes teher ez, de senki sem szeretne maradandó változásokat beszerezni testileg. 
A Pelyva Hengerpárna ilyenkor tesz jó szolgálatot első ízben! könnyen felveszi a test alakját, és ezután rugalmas támaszt képes nyújtani a Tönköly pelyva. Ráadásul a pelyva remek hő és nedvesség elvezető tulajdonsága miatt ez konfortossá teszi a pihenést.
 
A gyermek születése után a tönköly párna továbbra sem merül a feledésbe, hol a gyermek számára pihenő csónakot hajt belőle az anyuka, hol szoptatós párnaként használhatja, hiszen az gyakori szoptatásnál a karban tartott baba remekül érzi magát, de a kisgyerekes anyukák tudják, hogy ez huzamosan nem fenntartható, mert karjuk begörcsölése illetve elerőtlenedése ott van mint közvetlen veszélyforrrás, így ezt jobb megelőzni! Erre hagyományosan holdsarló alakú az anyát körbeölelő vagy két végén összeköthető hengerpárna van bevetve mint  "szopipárna". Így amit mi kínálunk az egy remek megoldási alternatíva, hiszen mindhárom funkciót ellátja

A három leggyakoribb egyedi Kívánság 

A webshopunkban kínált tönkölypelyva párna egy olyan párnaméret ami a szokványos kispárnaként funkcionál, de mi van azokkal akiknek speciálisabb igényük van a párna kialakítására?  Most sorra veszem a leggyakoribb speciális igényeket amivel találkoztunk vagy amire eddig igény merült fel:
  1. Kispárna azoknak akiknél gyakori a fejfájás, sokat űllnek számítógép előtt,
  2. Jóga párna: Ez egy kerek erősen megtömött tönkölypárna, aminek magassága változó, az igényeket meghatározza az hogy mi az ideális magasság a jóga ülve végezhető ászanáinál. ez azoknak előnyös akik szeretnének a földön űlni,de kímélni szeretnék izületeiket.
  3. Hengerpárna: háttámasznak, szoptatós párnaként, de akár a kisbabának mint egy pihenő-fotel. 

Ezekből állandó jelleggel csupán a kispárnák kaphatóak de igény esetén az egyedi megrendeléseket is örömmel fogadjuk

 

Gyógypárna ami harmóniát teremt a tökéletes pihenéshez

Nagy vitát váltott ki persze nálunk is: Kerüljön e levendula a tönkölypelyva közzé?

Ellene szól 

  • Ez nehezíti a pelyva tisztítását (nem mosható ezt követően),
  • Csupán 1-3 évig érződik a levendula illata és jótékony relaxáló hatása.
  • A levendulavirág morzsálódik a tönkölypelyva rugalmas rostjai szinte felőrlik a virágszírmokat a párnahuzaton belül
Mellette szól 
  • Intenzívebb aromaterápiás hatás érvényesül. Nem csak a tönkölypelyvából felszabaduló kovasav görcsoldó hatását élvezheti a használatban, de a Levendula relaxáló és stresszoldó erejét is! 
  • Igaz hogy a levendulavirágot felőrli a pelyva amikor használatban van a párna. De ez által serkenti azokat az aromákat felszabadulni amelyek elősegítik a harmónikusabb pihenés.
  • Fontos, hogy a párna töltetét 2-3 évente cserélni kell, higiéniai és terápiás szempontból is, ha kevésbé érezni a levendula illatát akkor ez egy jelzés! 
  • A tönköly pelyva és a levendula csupán egy kis kényeztetés a megérdemelt pihenéshez. Rendeld meg ma, és hoélnaptól már élvezheted mint jól megérdemelt jutalmadat!
 
 
 

Keresés