Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatkezelési irányelveinkkel kapcsolatban ITT tájékozódhat

Elfogadom
Menü

Libát adtam ajándékba gyermekemnek Márton napon

Libát adtam ajándékba gyermekemnek Márton napon

A Márton napi liba megváltoztatja gyermeked életét is? Szégyenlős visszahúzódó jó lelkű gyermekek Szt.Márton legendája és ezek a kézműves Libák adnak erőt, hogy kiálljanak magukért

Erre a felemelő történetre emlékezteti az én gyermekeimet is a kis liba. Hamar kedvenc lett az iskolás és a bölcsődés gyereknél is ezek a kézműves játékok. Ismerd meg te is őket:

 

Márton napi liba nem csak egy étkezési szokás legyen hanem bennünk élő, erőt adó történet. Ebben segíti gyermekét is, hogy vállalja a rá váró feladatokat.

Márton és a libák történetének eredete

A történet eredete a római korba, Savariában azaz a mai Szombathelyen született Szt Márton püspökhöz kapcsolódik. A Római Légió katonája volt amikor rátalált a megváltó Jézus Krisztusra, s ezt követően a császár helyett Istent és Krisztust szolgálta. Márton és a Libák összefonódása ott történt meg, amikor libaólba bújt el a felelősség elől amikor Püspökké választották, de a libák jelezték hol találnak rá a hívek. 

Persze a Márton napi  vigadozásnak az is volt az oka, hogy ezt követte a karácsony előtti 40 napos böjt. Ilyenkor bőséges lakomát csaptak aminek a fagy előtt a legelőről beterelt libák alkották az alapját. 

Márton Liba, lila-liba gá-gá-gá, elmegyünk mi világá!Miért fontos a Márton napi liba minden kisgyermek lelkének?

Jó-jó értettem én, hogy ez Szent Márton emlékét hivatott őrizni, de miért lényeges ez annyira? Márton életében szerény visszahúzódó ember volt teli alázattal. Hogyan nyerhette el mégis az emberek tiszteletét, megbecsülését, amiért elöljárójukká vezetőjükké választották? Ennek a karizmatikus erőnek alapja a  legendásan szeretetteljes személyiségében és szerénységében, de katonásan határozott kiállásában keresendő jó cselekedetek érdekében. Példamutató egyszerű életet élt. Erre emlékeznek még német nyelvterületen is ünnepén fáklyás felvonulással, mert az ő példamutatását jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez.

Fontos hogy egy gyermek számára legyenek pozitív minták, igazi erős példaképek. Ezek felé legyenek kapaszkodók amit fizikálisan is kapcsolódhatnak épp úgy mint a felnőttek életében is a státusz szimbólumokká vált dolgaink. Ezért üljük meg Szent Márton napi libalakomát és ezért ajándékoztam én is gyermekeimnek Márton ludat kacsafiút és galibát is már, hogy ne feledjék:

Jónak lenni és szerénynek nem jelenti azt hogy ne álljunk ki azért amiben hiszünk! 

Kell az a liba figura? Én úgy tapasztalom hogy igen, de ez nem működik a nélkül hogy ne űljünk le beszélni erről a gyerekkel, Ezek a liba plüss játékok ne csak egy olyan ajándékká válljanak amivel "befogtuk a gyerek száját, hogy ne sírjon" hanem igazi értéket képviseljen.  Webáruházunkban Kapható Liba plüss játékok így válnak személyiségformáló eszközökké.

Kik Ajándékoznak gyermeküknek kézmáves játékot innen?

Az aki kézműves játékot akar adni gyermekének:

  • Annak fontos gyermeke lelki fejlődése, ezért törekszünk az egyedi dolgok létrehozására, nincs két teljesen egyforma liba sem, a "kirakatunkba tett példák és képek a webáruházban csupán tákjékoztató jellegűek.
  • Fontos a gyermekének testi egészsége is, ezért a nálunk készülő plüss játékokkal nem kap ajándékba mérgező anyagot is. mi kizárólag antiallegén töltőanyagot használunk fel, illetve természetes anyagokat. Textiljeink megvásárlásánál figyelünk hogy azok rendelkezzenek Öko-text(R) minősítéssel, ami erre garancia.
  • Fontos hogy jó minőséget kapjon a pénzéért, ezért készülnek nálunk kézzel a termékek azokat nagy odafigyeléssel készítjük, hogy tartósan örömet okozhasson egy egy Márton lúd vagy akármelyik játékunk gyermekének.

kasmír kacsa Márton napra, gyermekének ajándékba.Vásárlónk tapasztalata ezzel a kis libával:

"Gyermekeimmel egy Márton napi vásáron találkoztam ezekkel az aranyos kis libákkal, Megtetszett egyszerűségük és az a tény ezzel egy jó ügyet is segítek. Ismertem Márton napi szokások eredetét mint pedagógus, és tartjuk is a hagyományokat, este ölembe ültettem gyermekeimet kezükben a kis libákkal, Elmeséltem nekik Szent Márton életét és kértem hogy ha gondolják kapcsolódjanak be a történetben a kis márton ludakkal a mesébe, persze várva várták az alkalmat, szóval jól szórakoztunk míg a római cserépben megsült a libalakoma.

Az ezt követő hetekben örömmel konstatáltam  a libák otthonra leltek, és a példa is megragadt gyermekeimben. Félénk visszahúzódó fiam határozottabbá vált, 

Tudom ez nem nagy dolog másnak, de nekem óriási öröm volt látni azt a fejlődést amit okozott ez a kis ajándék ami magával vihetett az ovodába, és segített belekapaszkodni szó szerint egy pozitív példába. Persze idővel a kis plüss liba elmaradt a kezéből és a többi játék közzé került, de a határozottság megmaradt, már nem akar elbujni a közösség elől amiben él és amiben egyre inkább vezető szerepeket mer felvállalni. Remélem másnak is tud segíteni történetem."

Oviban és kisiskolásoknak is beépül a Márton napi műsor az oktatási tervekbe-tanmenetekbe.

Márton napról megemlékeznek a templomi hittan csoportokban is

a Libavacsora hagyománya tovább él azokban a családokban is ahol már nem tartják a karácsony előtti böjtöt.

A lényeg sokszor elvész a részletekben. Lehet hogy meglepő, de nem szeretnénk ha most megrohamoznának minket a Debreceni Márton napi vásáron vagy itt a webáruházban Máron ludakért. Van ami fontosabb ennél. Mi azoknak szeretnénk segíteni, akik számára kell egy kis kapaszkodó, ez a kedves kis libuska, ami segíti gyermeked lelki fejődését, Éppen ezért ha számodra is ugyan ez a fontos, arra kérünk ne csak megrendeld és odatedd elé ezt a figurát, Add át neki a kabalával eggyütt a történetet is, úgy ahogy Te szeretnéd formálni gyermeked figyelmét terelve hogy ne csak "libájának gazdája de pásztora is legyen".

 

 

Keresés