Gyógycicó

A Fény Felé Kincsesláda műhelyben készült macskát nem elsősorban gyermekjátéknak terveztük, hanem gyógyászati segédeszköznek.

Tönkölypelyvás macska

gyógyászati segédeszköz

Már évszázadokkal ezelőtt felismerték a tönköly gyógyító, fájdalomcsillapító hatását, és különböző fájdalmakat, (pl. nyakizom,

Fájdalomcsökkentő, gyógyító, nyugtató hatását, a  magas kovasav tartalmának köszönheti. Ezenkívül – ezt szakemberek is megerősítik- a tönköly véd a káros sugárzásoktól, ugyanakkor jótékony hatású kisugárzása van.

A tönkölyszemeket szívós pelyva védi meg a betegségekkel szemben. Ez a pelyva cséplés után is a szemen marad, ezért külön hántológéppel kell kiszabadítani ebből a védőcsomagolásból.
“Ha a búzaszemet megvédi, talán megvéd minket is” , gondolhatták azok, akik először töltötték párnáikba a tönkölypelyvát.

A párna rendszeres használata nagymértékben csökkenti, vagy megszünteti az ízületi fájdalmakat. Segíti a nyugodt, mély alvást. Gyengéden masszírozza a testet. A párnában lévő pelyva kisugárzása nyugtatja a használóját.

A tönköly nem vált ki allergiát, nem telepedik meg benne atka (ha nem éri nedvesség). A pelyva egyszerű szellőztetéssel felfrissíthető, és a napra kihelyezve visszanyeri minden energiáját. Nem mosható !

X