Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatkezelési irányelveinkkel kapcsolatban ITT tájékozódhat

Elfogadom
Menü

Design Randi 2018

Design Randi 2018

Az Idei Design Randi Pályázaton ismét részt vett a Fény Felé Alapítvány a Kincsesláda műhely kézműves termékeivel

Segítő vásárlástól a Design Randi-igA Segítő Vásárlás program és a Salva Vita Alapítvány kezdeményezése, melynek célja, hogy a fogyatékos emberek által készített színvonalas termékek minél több emberhez eljussanak. Egy program keretében a Design Randi esemény lehetőséget teremt a tervezői, tervezői és fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatására a szociális munkahelyek között a kapcsolatfelvétel és együttműködés terén. A pályázat célja, hogy kreatív szakemberek bevonása magas minőségű, piacképes, a kortárs ízlésnek megfelelő, új termékek szülessenek. Jellemzően kézműves technikával készült termékek és termékrendszerek megtervezését, valamint a szociális műhelyek meglévő termékeinek k új gondolatát várjuk a Segítő Vásárlás webáruház termékkínálattal illeszkedik (pl. textil, kerámia, papír, fa, beton, nyomdaipari termékek, csomagolás, grafikai tervezés)

A Fény Felé Alapítvány is részt vett a Design Randi pályázaton már több alkalommal.

2015-ben Kismarty-Lechner Zita tervezővel dolgozott együtt, melyből megszületett a Pulykakakas plüssfigura. A független szakmai zsűri döntése alapján II. helyezést ért el.

A Design Randi 2018-ban az alapítványunk két tervezővel is együttműködik

Az egyik pályamű Hellebach Gabi iparművész által tervezett Gabiga tépőzáras készségfejlesztő eszközök a gyermekek nagy örömére, ez a kollekció többféle állatfigurát foglal magába és remek szórakozási lehetőséget ad a játékos tanulásra kisgyermekeknek és persze nagyobb testvéreiknek, szüleiknek is! A készletek önnállóan is remek szórakozást nyújtanak, de bátran variálhatóak is.

A másik pályamű pedig Kismarty-Lechner Zita Pulykakakas figuratervének továbbgondolása nyomán elkészült digitális nyomtatással a Táncoló Pulyka textiltáska kollekció, amely együttes formavilágát Marozsán Fanni textiltervező tervezte. Mindkét pályamű a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda műhelyében kivitelezett termékek.

A pályázat eredménye március 27-én a Kortárs Építészeti Központba kerül kihirdetésre, ezt már mi is nagyon várjuk, hiszen minden termékünk bekerült. Az elkészült kollekciók ettől függetlenül már kaphatóak webáruházunkban már most is a Prémium kézműves termékeink között!

Keresés